DAG 331Afscheid nemen van het Groot Barrière Rif07 november 2015

Afscheid nemen van het Groot Barrière Rif

Ook al hadden we kunnen uitslapen vandaag, toch zijn we rond 7am al wakker. De vogels van Lady Elliot Island zijn geen langslapers. ;-) Na het ontbijt zit er niets anders op dan in te pakken, want tegen 11am hebben we onze vlucht terug naar Hervey Bay.

We lopen dan ook wat verloren rond in het eco-resort om onze duiklogboeken te laten invullen in de dive shop.

We beseffen maar al te goed dat dit ons laatste bezoek was aan het Groot Barrière Rif voor deze trip en dat komt zwaar aan, want het rif en de onderwaterwereld zijn echt fantastisch en verveelden nooit. Lady Elliot Island met zijn 18 duikplaatsen rond het eiland en zijn talrijke reuzenmanta’s was dan ook een top-afsluiter! 

Eens onze bagage gedropt in de vertrekhal en onze rekening betaald pikken we nog een paar rifschoenen en een wandelstok op en gaan we op verkenning langs de rand van het eiland. 

Een wandeling bij laagtij is altijd leuk en interessant om nog wat nieuwe bewoners van het eiland te ontdekken.

We wandelen bijna heel het eiland rond en snuisteren ook tussen de hopen koraal. Want eigenlijk is het hele eiland opgebouwd uit een hele berg kapot koraal en guano (i.e. vogelpoep).

En dat koraal komt in alle kleuren als je een beetje uitkijkt.

Ondertussen horen we al in de verte de eerste vliegtuigen die zich klaarmaken om te landen. En dat wil zeggen dat het bijna aan ons is om te vertrekken.

Nog een laatste blik in The Lagoon en dan is het tijd om te vertrekken. :-(

De noddies zorgen voor een luidruchtig vaarwel terwijl we ons installeren op de achterbank van de Cessna Caravan die ons terugvliegt naar Hervey Bay. 

 

Bye, bye Lady Elliot. Bye, bye manta's… we komen zeker ooit terug. Beloofd!

Al snel blijkt in de lucht dat het goede weer van Lady Elliot Island niet ook op het vasteland een gegeven is. Het wolkendek zit helemaal dicht boven Fraser Island en in Hervey Bay zijn er zelfs donder- en regenwolken te zien.

We laten het niet aan ons hart komen, want de rest van de dag is toch eerder een verbindingsdag waar we wat kilometers moeten afleggen.

Eens goed en wel terug geïnstalleerd in Bumblebee zetten we koers naar Maryborough, waar we voor de derde keer gaan lunchen in Muddy Water Cafe. Ja, waarom een bekende culinaire plek veranderen als je er tevreden van bent, he. ;-)

We verlaten daarna definitief Maryborough en rijden resoluut zuidwaarts. Een enkele stop aan Ned Kelly’s Motel voor een foto kan er nog juist af. Verder is het drukkend warm, en rijden we met de airco op.

We rijden de Sunshine Coast binnen en passeren door de steden Tiaro en Gympie. Er is geen tijd voor een stop of bezoek in Tin Can Bay met zijn lokale dolfijn Mystique en Rainbow Beach met zijn gekleurde zandkliffen. Vanaf nu zijn onze roadtrip en bijhorende geplande activiteiten niet meer tot in de verste uithoeken en in het kleinste detail. We hebben enkel nog een 5tal grote activiteiten gepland en de rest zal voor iemand anders zijn (of voor een andere keer ;-)).

Aangekomen in Noosaville zoeken we het huis van Peter en Melissa, onze vrienden die recent verhuisd zijn van Townsville naar Noosa. Ze zijn dit weekend weliswaar niet thuis, maar hebben ons toch de sleutel gegeven van hun nieuw optrekje.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 

Voor meer informatie over Lady Elliot Island, check de website www.ladyelliot.com.au of bel +61 (0)7 5536 3644. Lady Elliot Island is enkel bereikbaar met het vliegtuig vanuit Bundaberg, Hervey Bay, Brisbane of de Gold Coast. Het eiland ontvangt zowel dagjestoeristen als eco-resort gasten en is voorzien van alle faciliteiten voor een perfect verblijf op het zuidelijkste eiland van het Groot Barrière Rif. En geloof ons, dit eiland wordt niet voor niets de 'thuis van de reuzenmanta's' genoemd!

Voor meer informatie over Southern Great Barrier Reef, check de website www.southerngreatbarrierreef.com.au.  Hier kan je alle detail informatie terugvinden over activiteiten, accommodatie en events in het zuidelijke stuk van het Groot Barrière Rif in Queensland.

Voor meer informatie over de Fraser Coast en Sunshine Coast, check de website www.australiasnaturecoast.com. Hier kan je alle detail informatie terugvinden over activiteiten, accommodatie, events en reisroutes van de Fraser Coast (inclusief Fraser Island en Lady Elliot Island) tot aan de Sunshine Coast in Queensland. Voor detail informatie over de Sunshine Coast zelf, check de website www.visitsunshinecoast.com.au. Hier vind je al toerisme informatie over de 'naturuarlly refreshing' regio in het zuiden van Queensland.

Voor meer informatie over Queensland, check de website www.queensland.com. Hier kan je alle informatie terugvinden over toerisme in QLD, Where Australia Shines.

----------

Afgelegde kilometers: 180km - Aantal stappen: 9001 - Gemiddelde temperatuur: 33 graden

Tips in de regio door Aussie Tours

Fraser Island

Fraser Island behoort tot het Werelderfgoed en is het grootste zandeiland ter wereld. Op het 123 km lange en 25 km brede eiland kan je genieten van reusachtige zandduinen, subtropisch regenwoud en kristalheldere…

Sunshine Coast

De Sunshine Coast, ten noorden van Brisbane, is een stuk ingetogener en eleganter dan de Gold Coast. Noosa, de meest mondaine badstad, wordt ook wel eens het Knokke van Australië genoemd. De uitstekende…

Hervey bay

Hervey Bay is de ideale uitvalsbasis voor een excursie naar Fraser Island, het grootste zandeiland ter wereld. Vanaf half augustus tot eind oktober komen hier ook de machtige bultrugwalvissen voorbij.

Lady Elliot Island

Lady Elliot is het meest zuidelijke eiland van het Great Barrier Reef en kan per vliegtuig bereikt worden vanaf Bundaberg. Het mooie en rustige rif is vanaf het strand uiterst toegankelijk voor duikers…

Kom gerust langs bij Aussie Tours voor meer informatie!

Volg onze avonturen...

Ben je ook nieuwsgierig naar onze ervaringen? En ontvang je graag onze interessante tips en weetjes van onze reis rond Australië? Vul dan je naam en email adres in en je hoort regelmatig van ons tussen 28 juli en 12 augustus 2016.

We sturen je enkel nieuws omtrent onze doorreis in Australie.
Verder niks.
of
Volg ons ook via Facebook