DAG 336Het einde van een onvergetelijk avontuur12 november 2015

Het einde van een onvergetelijk avontuur

De laatste ochtend van onze roadtrip start zoals toen, bijna 10 maanden geleden in Melbourne, we aan dit avontuur zijn begonnen, namelijk met regen, nevel en mist. We kunnen nog juist Bumblebee tussen twee miezelbuien in ombouwen. Bo geeft de hele dierentuin van het park nog snel wat broodjes en daarna vertrekken we via de Blackall Range Tourist Drive richting de Glass House Mountains.

We rijden het achterland van de Sunshine Coast in. Hoe hoger in de bergen, hoe mistiger en regenachtiger het wordt.

Dit voorspelt weinig goeds voor ons gepland bezoek aan Maleny Botanic Gardens & Bird World. We stoppen aan McCarthy’s Lookout, maar het zicht op de bekende bergen van het Glass House Mountain Nationaal Park is zo goed als onbestaande. De groep van 10 vulkanen ontstond meer dan 25 miljoen jaar geleden. Het is opnieuw James Cook die in 1770 de naam aan deze bergtoppen gaf, omdat het hem deed denken aan de glasovens van ‘zijn’ Yorkshire.


Uiteindelijk komen we aan in het 14 are grote Maleny Botanic Gardens & Bird World. We zijn niet zeker dat we met de aanhoudende regen wel willen rondlopen in de tuinen, maar de hartelijke gastvrouw en Frank Shipp, de eigenaar van deze privé-tuinen, overtuigen ons met hun enthousiasme. En als bij wonder stopt het met regenen.

We starten eerst met de 'Aviary Tour'. Hier worden we ontvangen door Jerome die ons met plezier zijn meer dan 350 kleurrijke vogels van over heel de wereld voorstelt. En de meesten zijn zeer enthousiast aangezien het voedertijd is. 

Sommigen zijn zich nog aan het wassen. ;-)

Van kleine vinken tot grote ara’s. Een absolute ‘awesome’ ervaring voor fotograven zoals wij. We blijven dan ook even plakken in de volière.


Als je geen vogelliefhebber bent kan je altijd buiten ook terecht in de aanliggende kinderboerderij. 

Vervolgens nemen we nog een kijkje in de uit-de-kluiten-gewassen boomhut die Frank heeft gebouwd voor zijn 14jarige zoon.

Daarna wandelen we langs het doolhof van watervallen, pondjes en kleurrijke planten die allemaal met precisie en passie zijn aangeplant. Zelfs zonder zon zijn de tuinen en de vele kleurrijke bloemen een streling voor het oog!

Om het geheel helemaal af te maken liggen deze magnifieke tuinen op een bergwand die uitkijkt op de nevelige Glass House Mountains in de verte. Iets wat dit hele schouwspel van perfect uitgekiemde flora tot een uniek spektakel maakt.

Na een stevige wandeling door het park komen we terug aan de woning waar je van een authentieke Devonshire thee (of koffie) met versgebakken scones kan genieten in een van de vele gazebo’s, uitkijkend over de tuinen.

Tegen dat we vertrekken is de regen echter teruggekeerd. Perfecte timing voor dit bezoek, maar wel minder voor de rest van onze geplande dag. Nu ja, het is de laatste dag van onze roadtrip en de spirit is toch wel een beetje weg. We checken uitgebreid de weerberichten in en rond Brisbane. Enkel in Brissie zelf lijkt het weer opnieuw mee te vallen deze namiddag.

Dus we sluiten ons avontuur aan de Sunshine Coast af. Voor de duidelijkheid, er is hier nog veel meer te beleven, zeker ook in het prachtige hinterland of op de 370 eilanden voor de kust, waarvan Moreton Island, Birbie Island en South Stradbroke Island hoogstwaarschijnlijk de bekendste en populairste zijn. Maar de tijd heeft ons ingehaald en de rest zal dus tot een andere keer moeten wachten. ;-) En dus rijden we richting Brissie. Naarmate we naderen wordt het verkeer enkel drukker en drukker. Het is echt even terug wennen om een grootstad in te rijden.

Brisbane, de hoofdstad van Queensland, is gelegen aan de Brisbane River met meer dan 1,6 miljoen inwoners en is dan ook veel te druk en hectisch om met een wagen als Bumblebee in rond te crossen. We doen enkele vruchteloze pogingen om parking te vinden, maar houden het snel voor bekeken. Brissie stond eigenlijk toch niet op de planning… ;-)

We zetten dan maar alvast onze route zuidwaarts in, richting Melbourne. Onderweg kopen we nog enkele biertjes om het einde van onze roadtrip te vieren. Want ja, onwaarschijnlijk, maar toch,… het is voorbij. En dat heeft even tijd nodig om te laten bezinken. Lang plannen, opzoeken en voorbereiden, organiseren en puzzelen, heel veel plezier en hoogtepunten, en ook enkele mindere momenten... Het was een avontuur als geen ander en we zijn blij dat we de kans hadden om het van het begin tot het einde te mogen meemaken! Het schrijven van ons laatse verslag voelt pijnlijk aan als afscheid nemen. Gelukkig hebben we nog een lange rit voor de boeg de komende dagen om dit te verteren!

We eindigen de dag aan de beroemde Gold Coast van Queensland. Een strook van 42km populaire witte zandstranden ten zuiden van Brisbane die gekenmerkt wordt door glimmende appartementsgebouwen, luxehotels, winkelcentra, nachtclubs en casino’s. Maar dit gaat even aan ons voorbij, want de focus ligt ondertussen op het afronden van dit avontuur.

Point final - the end - het einde. Want dit is officieel het einde van onze roadtrip!!!

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Voor meer informatie over Maleny Botanic Gardens & Bird World, check de website www.malenybotanicgardens.com.au of ga gewoon eens langs op 233 Maleny-Stanley River Road, 4552 Maleny in Queensland. Naast de prachtige botanische tuinen waar je uren kan in ronddwalen kan je hier meer dan 350 kleurrijke vogels bewonderen in de grote open voliere. Of gewoon genieten van authentieke Devonshire thee in een van de pergolas met zicht over de Glass House Mountains. Je kan hier elke dag (met uitzondering van Kerstdag) terecht van 9am tot 4:30pm.

Voor meer informatie over de Sunshine Coast, check de website www.visitsunshinecoast.com.au. Hier kan je alle detail informatie terugvinden over activiteiten, accommodatie, events en reisroutes van Queensland Sunshine Coast. De plek in Queensland waar je je onmiddellijk thuis voelt. 

Voor meer informatie over Queensland, check de website www.queensland.com. Hier kan je alle informatie terugvinden over toerisme in QLD, Where Australia Shines.

----------

Afgelegde kilometers: 182km - Aantal stappen: 4648 - Gemiddelde temperatuur: 29 graden

Tips in de regio door Aussie Tours

Brisbane city

Brisbane, de hoofdstad van de Sunshine State, is de op twee na grootste stad van Australië. De skyline van de stad biedt u een mooie mix tussen hypermoderne wolkenkrabbers en historische Victoriaanse…

Moreton Island

Het eiland bereikt u per ferry vanuit Brisbane. Sprookjesachtig mooi zijn behalve de duinen ook de meren, de stranden en de ongerepte wildernis van moerassen en bush. Naast de dolfijnen die het eiland…

Glass House Mountains

Tussen Brisbane en de Sunshine Coast is een bezoek aan de Glasshouse Mountains zeker een aanrader. In het groene achterland verschijnt het mystieke silhouet van de steile, vulkanische bergtoppen. Deze…

Sunshine Coast

De Sunshine Coast, ten noorden van Brisbane, is een stuk ingetogener en eleganter dan de Gold Coast. Noosa, de meest mondaine badstad, wordt ook wel eens het Knokke van Australië genoemd. De uitstekende…

Gold Coast

De beroemde Gold Coast strekt zich uit over een lengte van 75 kilometer ten zuiden van Brisbane. Het drukbezochte Surfers Paradise is het belangrijkste toeristische centrum van de 42 kilometer gouden…

Kom gerust langs bij Aussie Tours voor meer informatie!

Volg onze avonturen...

Ben je ook nieuwsgierig naar onze ervaringen? En ontvang je graag onze interessante tips en weetjes van onze reis rond Australië? Vul dan je naam en email adres in en je hoort regelmatig van ons tussen 28 juli en 12 augustus 2016.

We sturen je enkel nieuws omtrent onze doorreis in Australie.
Verder niks.
of
Volg ons ook via Facebook