DAG 596Blij weerzien met de krokodillen van NT29 juli 2016

Blij weerzien met de krokodillen van NT

De nacht was kort, maar voldoende om opnieuw met volle moed aan de dag te beginnen. We staan extra vroeg op en houden het kort op het ontbijt in Darwin Central Hotel want we hebben wat verloren tijd van gisteren in te halen. Darwin ontwaakt dan ook traag terwijl wij al volop bezig zijn met de verdere inrichting van de 4x4.

Vervolgens zorgen we dat we tegen 9am stipt op de parking staan van Crocodylus Park. Voor de trouwe lezers geen onbekende plek voor ons, maar we vinden dit dierenpark zo leuk dat een tweede bezoek geen straf is.

De salties (en freshies en andere soorten krokodillen) wachten ons opnieuw ongeduldig op in grote getallen. Van klein tot groot, tot supergroot. De meesten aan het zonnen in de ochtendzon. 

 
 

En er wordt serieus werk gemaakt om goeie foto’s te maken, terwijl de witte corella’s zich in de palmbomen rond ons groeperen.

Hier en daar leren we ook nog iets nieuws bij. ;-) 

Om 10am nemen we strategisch positie in voor de beruchte ‘croc feeding’. Een evenement dat blijft boeien, want een krokodil uit het water zien springen naar een stukje vlees blijft onwaarschijnlijk. Het maakt ons ook opnieuw onmiddellijk bewust van de gevaren van deze dinosaurusachtige beesten in deze gebieden. Voorzichtigheid in en rond het water in NT blijft prioriteit nummer 1.

Na het voederen poseren we nog even voor een leuke foto met een baby-croc.

 

Daarna is het dringend tijd om de opgebouwde dorst te lessen, want de zon brandt weer volop en we zijn de winterse kilte van Perth ondertussen al lang vergeten. Vervolgens nemen we plaats in een bootje voor de Eco Lagoon Cruise. We worden ontvangen door Jack, een mannelijk volwassen exemplaar van meer dan 4,5m die zich naast de boot heeft gelegd om duidelijk te maken dat je alle lichaamsdelen binnen de boot moet houden. 


We genieten van de deskundige uitleg van de gids terwijl hij ons behendig door de lagune manoeuvreert en we de ene na de andere saltie uit het niets zien opduiken. 

Na de cruise kuieren we door de rest van de zoo, maar de warmte heeft er voor gezorgd dat de meeste andere dieren er weinig levendig bij liggen. Enkel de luidruchtige corella’s zijn zeer actief.

 

We besluiten ons bezoek met een hapje in de cafetaria van het park. Spijtig genoeg was de ‘croc burger’ uitverkocht, maar de kip burger smaakte redelijk hetzelfde (vertelde men ons ;-)).

Ondertussen zijn er heel wat ideeën naar boven gekomen om ons stalen ros te herinrichten en er dienen ook nog wat inkopen te gebeuren die we gisteren niet hebben gevonden. We besluiten dan ook ons op te splitsen: Tim en Annelies gaan op verkenning in het Museum & Art Gallery of Northern Territory (want die hebben we vorige keer nog maar binnenstebuiten gekeerd), terwijl wij ons ontfermen over de 4x4.

 

Na wat inkopen zoeken we een rustige plek en wordt alles nog eens grondig herbekeken. We plakken ook de achterste ruiten van de auto toe om zon en nieuwsgierige ogen buiten te houden.

Maar genoeg tijd verloren… we pikken Tim & Annelies op en rijden terug richting het centrum van Darwin. Nog snel het geheugen opfrissen in verband met deze kleine stad. Darwin is de tropische hoofdstad van de Northern Territory. Het is een kleine stad in volle expansie en de Australische uitvalsbasis naar Azië. Logisch, want terwijl Papoea-Nieuw-Guinea amper een boogscheut ver is, liggen Sydney of Melbourne hier duizenden kilometers vandaan. Darwin werd voor het eerst zo genoemd in 1839, toen kapitein John Lort Stokes zijn schip Beagle een azuurblauwe haven met zandstranden en mangroven binnenvoer en deze noemde naar zijn vriend Charles Darwin. Hoewel de bioloog zijn evolutietheorie, 'The orgin of species', pas 20 jaar later zou uitbrengen, bleek het een zeer geschikte naam te zijn voor deze tropische streek, waar het wemelde van de unieke en oude soorten vogels, planten, reptielen en zoogdieren.

We parkeren ons aan de Stokes Hill Wharf, Darwin's zuidelijkste punt en beginnen te voet aan een korte rondwandeling door het waterfront precinct tot aan de Survivor’s Lookout. Het enorm (croc-vrij) golfzwembad en het park vol met zonnende mensen lonkt als geen ander, maar de tijd is te kort om er in te springen. We houden het op een korte wandeling en wat verkoeling in een locale koffiezaak.


Vervolgens begeven we ons naar het oppikpunt van SeaDarwin, waar we met open armen worden ontvangen door Jim, de schipper/eigenaar waar we ondertussen een goede relatie mee hebben. We hebben nog geprobeerd om in juli af te zakken vanuit Perth om opnieuw deel te nemen aan de AusTurtle fundraising (zie Dag 225), maar dat lukte spijtig genoeg niet. Vandaag gaan we mee op ‘Sunset Fish ’n Chips’ cruise. Een speciaal concept aangezien je richting Cullen Bay Beach vaart, waar je vervolgens kan genieten van heerlijke fish & chips en een glaasje bubbels terwijl de zon achter de horizon verdwijnt.

Maar vooral de locatie spreekt tot de verbeelding, namelijk een zandbank, exclusief voor ons alleen (lees: de 23 inzittenden van de boot). 

 

Dankzij het extreme laagtij voor de kust van Darwin worden we afgezet op een kleine zandbank waar we volop kunnen genieten van een spectaculaire zonsondergang. Een unieke belevenis en ideaal om de dag mee af te sluiten!

 
------------------------------------------------------------------------------------------------

Voor meer informatie over Crocodylus Park & Zoo, check de website www.crocodyluspark.com.au of ga gewoon langs op 815 McMillans Road in 0828 Berrimah, NT. Met meer dan 40 jaar ervaring in onderzoek en conservatie van krokodillen ben je op de juiste plek als je een van de meer dan 3.000 krokodillen wil bewonderen. Daarnaast is er ook een groot aanbod van andere dieren en reptielen voor het geval je uitgekeken geraakt op de crocs. En vergeet zeker niet op Croc & Eco Cruise te gaan in de lokaal aangelegde billabong! Voor ons is het al de twee keer, dus dat wil al iets zeggen... ;-)

Voor meer informatie over Sea Darwin, check de website www.seadarwin.com of maak een reservatie op 1300 065 022. Sea Darwin organiseert enkele Darwin haven cruises en de unieke eco-schildpad cruises aan boord van de MV SnubFin. Dus voor elk wat wils! De 'Sunset Fish & Chips' cruise is de ideale combo om een dag af te sluiten.

Voor meer informatie over Darwin Central Hotel, check online www.darwincentral.com.au of bel +61 (0)8 8944 9000. Dit gezellige art-deco hotel ligt op wandelafstand van alle winkels en restaurants in het centrum van Darwin en is de perfecte uitvalsbasis om de hoofdstad van NT te verkennen.

Voor meer informatie over toeristische activiteiten in Northern Territory, check de website www.australiaoutback.com. Hier kan je alle informatie terugvinden over toerisme in NT. You haven't been down under till you've been outback!

----------

Afgelegde kilometers: 84km - Aantal stappen: - Gemiddelde temperatuur: 31 graden

Tips in de regio door Aussie Tours

Darwin

Darwin is een kleine, kleurrijke stad. Dit belangrijkste economische centrum van de Top End werd volledig heropgebouwd na de alles verwoestende orkaan Tracy. Nu heeft het een moderne en commerciële…

Kom gerust langs bij Aussie Tours voor meer informatie!

Volg onze avonturen...

Ben je ook nieuwsgierig naar onze ervaringen? En ontvang je graag onze interessante tips en weetjes van onze reis rond Australië? Vul dan je naam en email adres in en je hoort regelmatig van ons tussen 28 juli en 12 augustus 2016.

We sturen je enkel nieuws omtrent onze doorreis in Australie.
Verder niks.
of
Volg ons ook via Facebook