DAG 597Op weg naar de Outback30 juli 2016

Op weg naar de Outback

Vandaag staan we voor het laatst op in het Darwin Central Hotel. Het wordt de eerste echte test voor onze Apollo 4x4 camper want we beginnen vandaag aan onze tocht naar het zuiden met als eerste bestemming, Litchfield Nationaal Park. Na een laatste ontbijt aan het ontbijtbuffet pakken we alles in de auto, wat serieus wat puzzelen vergt met bagage voor 4 personen, en vertrekken met de opkomende ochtendzon. 

Al snel wijken de gebouwen voor de bush van de outback en niet veel later bereiken we de eerste stop voor de dag, het ‘Territory Wildlife Park’.

We zijn een half uur te vroeg aan de ingang wat ons toelaat de auto nog wat beter te organiseren. Ondertussen hebben we ontdekt dat de frigo in de 4x4 niet blijkt te werken. Toch wel een serieus probleem aangezien het dik in de 30 graden is en we dus wel wat eten en drinken moeten kunnen koelen. Er worden dus weer wat telefoontjes gepleegd en Apollo belooft ons een nieuwe auto, volledig gecheckt en in orde gesteld. Ze zijn zelfs bereid deze tot aan het wildlife park te brengen later deze ochtend. Top service! Iedereen happy. :-)

Ondertussen gaat het park open en kunnen we aan de verkenning van dit gigantische park beginnen. Er zijn verschillende wandel tracks te verkennen, die over vele kilometers uitstrekken. En als je in tijdsnood zit of gewoon moe gewandeld bent, kan je ook aan boord van de shuttle train springen om je naar de volgende halte te laten brengen. En dat is geen overbodige luxe, want dit is echt een enorm groot park.

Wij beginnen te voet en wandelen via het nocturnal house naar het woongebied van de kangoeroes op de ‘Woodland walk’.

De kangoeroes komen van ver aan gehuppeld en blijken super enthousiast om ons te zien. Maar even later blijkt dat dan toch niet aan ons te liggen. Een van de verzorgsters komt even later aan gewandeld met hun ontbijt en daar blijkt toch de grootste liefde naar uit te gaan.


Alle wallibies en wallaroos hier zijn gered uit het wild en verder met de hand opgevoed. Ze zijn dus mensen gewoon en genieten best van een aai over de rug. Zolang er maar genoeg sweet potato is voor iedereen! Bo is helemaal in haar nopjes. :-)

Hierna vervolgen we onze weg en trekken naar de ‘Billabong’ regio.

Deze billabong is de thuis voor de vele Australische pelikanen die het park rijk is, samen met vele andere vogels, schildpadden en enkele zoetwater krokodillen (freshies). Ook zij weten dat het binnenkort etenstijd is iedereen neemt al een strategische plek in om toch maar een visje te verkrijgen van de keeper die even later komt voederen.

Hierna springen we op de shuttle train die ons naar het ‘Flight deck’ zal brengen waar even later de vogel show zal beginnen. We nemen plaats in de arena en krijgen wat later enkele van de lokale roof- en andere vogels in volle pracht en praal te zien. 

Na de vogelschow is het al middag geworden en op de parking wacht ons een nieuw exemplaar Apollo 4x4 Overlander. Dit zou hem moeten worden! Dus we laden alles over van de ene auto naar de andere en moeten dan jammer genoeg verder doorrijden. We hebben nog een deel van het grote Territory Wildlife Park niet verkend en beslissen dus zeker nog eens terug te keren, want eigenlijk heb je een hele dag nodig indien je dit park grondig wil verkennen. Na een uurtje cruisen komen we aan bij de ingang van  Litchfield National Park.

Het park ligt slechts 129km ten zuiden van Darwin en wordt dan ook door de inwoners van de stad vaak bezocht. Het park bestaat uit watervallen, kloven en krokodilvrije (of zo goed als, want geen garantie - enkel kooien) bassins om in te zwemmen.

Onze eerste stop is bij enkele hoge heuvels van magneettermieten (amitermes meridonialis). Deze termieten heten zo omdat hun - tot 2m hoge - heuvels naar het magnetische noorden wijzen en de kleinste kant van het bouwsel naar de zon is gekeerd.

Aan de overkant van de parking staan ook nog enkele kathedraal termiet heuvels (nasutitermes triodiae) van wel 5m hoog en meer dan 50 jaar oud. En nog steeds volop onder constructie. Een echte wolkenkrabber van formaat! :)))

We cruisen daarna naar Florence Falls. We dalen de +135 trappen af naar de plunge pool aan de voet van de waterval waar het een drukke bedoeling is. Snel worden de kleren aan de kant gesmeten en hebben we de nodige afkoeling en waterpret.  

Vele reisgidsen schrijven dat Litchfield National Park mooier is dan Kakadu (Litchfiel-do, Kaka-don't). Dit heeft voornamelijk te zien met de aanwezigheid van watervallen en plunge pools heel het jaar rond in Litchfield. Daar waar de meeste indrukwekkende watervallen in Kakadu zodra de 4wd-routes open zijn, geleidelijk aan opdrogen tot een droge rotsformatie. Beide parken zijn zeker de moeite en kiezen tussen beide is zeker geen gemakkelijke keuze. Tijd is zoals altijd de issue. ;-)

We kleden ons maar beperkt om en wandelen via het schaduwrijke pad terug naar de auto (waar de frigo op volle toeren draait - en dus prima werkt!) en checken ook nog Buley Rockhole. Een wilde rivier met regelmatige kalme stukken water. Zeker niet slecht om even af te koelen in deze hete omgeving en de ideale activitiet voor het einde van de dag. 

Uiteindelijk belanden we tegen iets na 5pm in het Litchfield Safari Camp waar we voor de eerste keer ons heel kamp opbouwen. Het gaat nog niet zo vlot als we echt zouden willen. Maar de routine zal wel snel komen. In ieder geval alles werkt prima. En we vergappen ons nog aan de prachtige sterrenhemel, alvorens in ons bed te kruipen. 

------------------------------------------------------------------------------------------------

Voor meer informatie over Territory Wildlife Park, check de website www.territorywildlifepark.com.au of ga gewoon langs in Cox Peninsula Road in Berry Springs, NT (45min rit ten zuiden van Darwin). Het park is elke dag (met uitzondering van Kerstmis) open van 9-5pm. Je kan hier niet enkel wildlife spotten in hun natuurlijke omgeving, maar eveneens genieten van dagelijkse presentaties van de verzorgers.

Voor meer informatie over toeristische activiteiten in Northern Territory, check de website www.australiaoutback.com. Hier kan je alle informatie terugvinden over toerisme in NT. You haven't been down under till you've been outback!

----------

Afgelegde kilometers: 147km - Aantal stappen: - Gemiddelde temperatuur:  32 graden

Tips in de regio door Aussie Tours

Litchfield National Park

Een goed alternatief voor Kakadu National Park is het iets rustigere en kleinere Litchfield National Park. Een duik in het kristalheldere water onder de Florence Falls mag u zeker niet missen. Het nationaal…

Kom gerust langs bij Aussie Tours voor meer informatie!

Volg onze avonturen...

Ben je ook nieuwsgierig naar onze ervaringen? En ontvang je graag onze interessante tips en weetjes van onze reis rond Australië? Vul dan je naam en email adres in en je hoort regelmatig van ons tussen 28 juli en 12 augustus 2016.

We sturen je enkel nieuws omtrent onze doorreis in Australie.
Verder niks.
of
Volg ons ook via Facebook