DAG 598De watervallen van Litchfield Nationaal Park31 juli 2016

De watervallen van Litchfield Nationaal Park

Vandaag staat volledig in het teken van Litchfield Nationaal Park. We hebben de ganse dag voorzien om de vele watervallen & poelen waar Litchfield zo bekend voor is te ontdekken. En het belooft er een prachtige dag voor te worden. We slapen vandaag iets langer uit en het pas tegen 8am uur dat we uit onze daktent te voorschijn kruipen. Het is de eerste keer dat we de tent ook terug ingepakt moeten krijgen en de ochtendroutine verloopt er dan ook naar.

We hebben meer dan een uur nodig om volledig operationeel te zijn. En natuurlijk speelt ook het feit dat we nu met vier zijn ook wel een rol. Na een vlug ontbijt zitten we terug met zijn allen in de auto, klaar voor de eerste stop van de dag, de Bamboo Creek Tin Mine. Een korte wandeling brengt ons tot bij de restanten van een oude tinmijn. De aanwezigheid van tin werd ontdekt in 1906 en in de daarop volgende 40 jaar werd hier ontgind tot halverwege de jaren ’50 de mijn verlaten werd. Gedurende de laatste 14 jaar hiervan werd nagenoeg 46 ton tin concentraat hier met de hand weggehaald.

Vervolgens zetten we koers naar Walker Creek. Hier volgen we een aangelegde wandeling langs de kreek tot aan de Plunge Pool, een kleine 2km verder. Op verschillende schaduwrijke plekjes langs de rivier zijn bushcamps aangelegd. Ze zien er allemaal wel idyllisch uit maar je moet natuurlijk wel al je materiaal te voet het kamp in en uit dragen. Daar zijn we niet op voorzien dus we houden het bij een wandeling tot aan een van de mooie rotspoelen waar we een verfrissende duik nemen om af te koelen. 

Eens we goed afgekoeld zijn keren we langs dezelfde weg terug naar de auto en trekken verder naar de volgende stop, de ‘Cascades’. Hier wandelen we naar de Lower Cascades, tot aan de voet van de Curtain Waterfall. De wandeling gaat door de vallei en is gelukkig goed in de schaduw want de zon brand ondertussen stevig! Gelukkig is er opnieuw een verfrissende poel aan het einde als beloning.

 

Hierna hebben we toch wel wat honger gekregen en besluiten we richting de Wangi Falls te trekken. We eten snel een hapje in het bijhorende cafe/gift shop/visitor center waar we het moeten stellen met wat nog voorhanden is. Er is immers ontzettend veel volk en alles is echt geplunderd en leeg. Het is hier duidelijk hoog seizoen en daar zullen we wel wat rekening mee moeten houden de komende dagen. Eenmaal de honger gestild, wandelen we tot aan de waterval. Dit is duidelijk de grootste waterval van het park, met een gigantische plunge pool aan de voet ervan. Dit vraagt opnieuw om een snelle plons!

De middag gaat ondertussen snel vooruit. We hebben nog net tijd voor een laatste lookout voor we richting de camping trekken dus we trekken naar de Tolmer Falls lookout. Onderweg vallen ons de vele branden op die gaande zijn in het ganse park en sommigen komen tot aan de rand van de weg. Alle branden zijn gelukkig goed onder controle en door de park rangers aangestoken om de bossen te beschermen tegen het aankomende droge hete seizoen. 

Eenmaal bij de lookout aangekomen blijkt deze jammer genoeg gesloten voor renovatie. Er is een tweede optie die een grote omweg vergt en dus te lang zou duren zo laat op de middag. We laten de lookout dus voor wat het is en besluiten richting de camping te trekken. Het opzetten van ons kamp vergt weer wat tijd maar we beginnen ondertussen toch al een beetje de trukjes te kennen. Nu de zon begint onder te gaan begint ook de lokale wildlife wat buiten te komen.

Later op de avond nemen we afscheid van een van onze reispartners die vanaf nu met iemand anders verder reist. Vanaf morgen reizen we met zijn drietjes verder. De nacht valt snel en eenmaal de muggen buiten komen kruipen wij ons bed. Morgen wacht immers een langere trip verder zuidwaarts. 

------------------------------------------------------------------------------------------------

Voor meer informatie over toeristische activiteiten in Northern Territory, check de website www.australiaoutback.com. Hier kan je alle informatie terugvinden over toerisme in NT. You haven't been down under till you've been outback!

----------

Afgelegde kilometers: 63 km - Aantal stappen: - Gemiddelde temperatuur: 35 graden

 

Tips in de regio door Aussie Tours

Darwin

Darwin is een kleine, kleurrijke stad. Dit belangrijkste economische centrum van de Top End werd volledig heropgebouwd na de alles verwoestende orkaan Tracy. Nu heeft het een moderne en commerciële…

Litchfield National Park

Een goed alternatief voor Kakadu National Park is het iets rustigere en kleinere Litchfield National Park. Een duik in het kristalheldere water onder de Florence Falls mag u zeker niet missen. Het nationaal…

Kom gerust langs bij Aussie Tours voor meer informatie!

Volg onze avonturen...

Ben je ook nieuwsgierig naar onze ervaringen? En ontvang je graag onze interessante tips en weetjes van onze reis rond Australië? Vul dan je naam en email adres in en je hoort regelmatig van ons tussen 28 juli en 12 augustus 2016.

We sturen je enkel nieuws omtrent onze doorreis in Australie.
Verder niks.
of
Volg ons ook via Facebook